O campanie

First logo

Cu sprijinul

First logo

Alege să rămâi în ţară, în loc să spui "rămâi cu bine, România"

Ştim că sistemul de sănătate are multe neajunsuri şi vă credem atunci când ziceţi că v-a cam ajuns. Tocmai de aceea, noi - oamenii, companiile şi autorităţile - ne-am strâns aici: pentru a restrânge aria acestor probleme.

Doar că, nu uita, şi tu eşti parte din soluţie: arată-le tuturor că vrei să rămâi „de profesie: medic în România”!

Contribuie Spune povestea ta


vreau să rămân „de profesie: medic în România”.

Vreau să-mi respect promisiunea pe care am făcut-o atunci când mi-am ales această meserie, în această ţară. Şi mai vreau ca în acest mod să contribui şi eu, alături de voi, la redarea pulsului sistemului medical din România.

Oamenii „de profesie: medic în România”

 • Gabriel Diaconu

  medic dentist , Arges

 • Doctor Dan Raica

  Euromaterna, Constanta

 • Am fost plecat in afara, am lucrat acolo, am ales sa ma intorc. Ambele experiente, plecarea din tara si reintoarcerea sunt sfasietoare. Acum, dupa ce m-am intors, pot sa spun ca sunt ingrozit de starea de sanatate dentara a oamenilor din Romania. Din cauza educatiei absente sau reduse, din cauza prioritatii minime acordata alocarii banilor pentru tratament stomatologic din bugetul restrans al pacientului, din cauza lipsei subventionarii tratamentului stomatologic primar de catre acest stat corupt si falimentar, din cauza frecventelor iatrogenii si traumatisme fizice si psihice la care sunt supusi pacientii de catre unii medici dentisti. Cred ca unui medic care lucreaza in Romania ii trebuie ori obraz gros, ori multa vointa si rabdare. La fel si in strainatate, la care se adauga statutul de imigrant.
 • Motivele pentru care am ales sa raman in tara au fost pe cat se poate de clare. Facand parte dintr-o familie de medici a fost putin probabil sa nu imi placa si mie aceasta meserie. Am studiat intens si inca studiez, pentru ca se stie foarte bine ca un medic invata pana in ultima zi de profesare. Sunt specialist in gineco-oncologie, iar satisfactia pe care mi-o ofera aceasta meserie este nemarginita. Pe de o parte, pe partea de ginecologie, rezultatele iti asigura cea mai mare satisfactie, mai ales in momentul in care ajuti o pacienta bolnava de cancer genital sa traiasca in continuare (sa depistezi in stadii operabile si sa o vezi sanatoasa). Pe de alta parte, in obstetrica, satisfactia de a da nastere unei vieti, dar si posibilele complicatii ce pot aparea. Acest lucru poate implica moartea atat a fatului, cat si a mamei, iar de cele mai multe ori este nevoie sa faci niste gesturi de cateva secunde pentru a salva viata mamei sau a celui mic. Referitor la tinerii medici ii indemn sa profeseze in tara. Intr-adevar, satisfactiile materiale pe care le au in afara tarii sunt mult mai mari, insa pot fi la fel de atractive si in Romania daca reusesc sa aiba un sprijin. Sprijinul de multe ori, daca nu vine de la parinti poate veni chiar de la ei, alegand un rezidentiat in straintate care le asigura un alt venit. Astfel pot participa la congrese, isi pot cumpara carti de specialitate, se pot abona la reviste de specialitate si multe altele. Asadar, daca situatia nu le permite, dar sunt pasionati de medicina, le recomand sa studieze in afara si sa vina cu noi idei in tara, pentru ca romanii chiar au nevoie de ei.

 • Oreste Straciuc

  Centrul PET/CT Pozitron Diagnosztika , Oradea

 • Dan Raica

  Privat de Obstetrica si Ginecologie Euromaterna, Constanta

 • Eu, Oreste Straciuc, medic la spitalul Centrul PET/CT Pozitron Diagnosztika din localitatea Oradea vreau să rămân „de profesie: medic în România". Vreau să-mi respect promisiunea pe care am făcut-o atunci când mi-am ales această meserie, în această ţară. Şi mai vreau ca în acest mod să contribui şi eu, alături de voi, la redarea pulsului sistemului medical din România.

 • Eu, Dan Raica, medic la spitalul Privat de Obstetrica si Ginecologie Euromaterna din localitatea Constanta vreau să rămân „de profesie: medic în România". Vreau să-mi respect promisiunea pe care am făcut-o atunci când mi-am ales această meserie, în această ţară. Şi mai vreau ca în acest mod să contribui şi eu, alături de voi, la redarea pulsului sistemului medical din România.

 • nina-melania cremeneanu

  lucrez in 3 unitati medicale...ptr ca tara mea ma plateste cu 4-500 eu/luna .., ploiesti

 • Sorin Ghiea

  Spitalul Medicover, Bucuresti

 • n-am crezut ca am sa mai aud in aceasta tara mesaj ca cel postat de voi !! adevar si ratiune in tot ce spuneti dar,....eu sunt medic in "romanica". imi place partea din medicina pe care o practic ..ce poate fii mai minunat pe lume decat "sa faci copii" da..sunt primar de obstetrica-ginecologie si am sperat in 90 ca voi avea de ce sa fiu medic , voi avea locul de drept pe scara valorilor profesionale...voi avea banii pe care ii merit pentru ce fac dar mai ales pentru ce "raspund" in meseria mea !! esec total deja nu mai sper la asta din anii 2000...!! de ceva ani plec la prieteni in tarile nordice acelea civilizate si bine platite !! acum la ultima iesire cand m-am exprimat ca datorita socialului din romania as "emigra" la ei ma roaga insistent sa invat doar "un pic" limba lor si sa ma duc sa lucrez acolo si 2 zile pe saptamana ca au mare nevoie si ca ma vor plati ~ 4000 eu / luna !! "tara mea de glorii,tara mea de dor " si in 2013 ne plateste tot cu 4-500 eu/l si ne solicita in garzi (pe care le facem multe, ca nu sunt doctori si sa ne mai rotunjim venitul)..inca ma lasa sa ma umilesc primind "favoruri" de la oameni mai saraci ca mine (si la punga si la DUH) si tot tara mea NE promoveaza in media zilnic pe fomula "huo doctorii" sau "doctorii spagarii" !! voi chiar mai credeti ca vom fi asezati pe locul de drept in acest stat de STRAMBI ???? as mai avea rabdare 3-4 luni sa-mi spuneti de ce nu ar trebui sa plec!! va multumesc ca existati sa promovati (chiar daca in desert" ) statutul corect al unui medic in orice tara ar functiona el !!

 • Eu, Sorin Ghiea, medic la spitalul Spitalul Medicover din localitatea Bucuresti vreau să rămân „de profesie: medic în România". Vreau să-mi respect promisiunea pe care am făcut-o atunci când mi-am ales această meserie, în această ţară. Şi mai vreau ca în acest mod să contribui şi eu, alături de voi, la redarea pulsului sistemului medical din România.

Ce, de ce şi cum?

Proiectul "De profesie: medic în România" trage un semnal de alarmă asupra uneia dintre problemele sistemului nostru medical: din ce în ce mai mulţi medici bine pregătiţi spun "Rămas bun" acestei ţări.

Ce?

E timpul să facem cu toţii câte ceva pentru a-i convinge pe medici să rămână în România. Hai să le rezolvăm o parte dintre probleme, aşa cum putem fiecare!

De ce?

Pentru că, în România, avem doar 2.4 medici la 1000 de locuitori, în timp ce media europeană este de 3.4/1000. România este departe de Grecia, unde media atinge 6.1 medici la 1000 de locuitori. Pentru că, la fiecare 5 ore, un medic pleacă să muncească în străinătate, iar 64% dintre absolvenţii de medicină îşi caută deja loc de muncă în afară.
Pentru că vrem să ajungem la o medie de 2.6 medici la 1000 de locuitori până în 2015.

Cum?

Cu toţii putem contribui la rezolvarea acestor probleme şi, implicit, la creşterea numărului de medici din ţara noastră.
Oamenii îşi pot arăta recunoştinţa şi ne pot spune poveştile lor de mulţumire. Companiile pot implementa proiecte în beneficiul medicilor. Autorităţile pot legifera noi soluţii pentru sistemul de sănătate. Medicii îşi pot lua, oficial, angajamentul că vor rămâne în ţară.

Vezi mai puţin
Vezi mai mult

Contactează-ne

Te poţi implica activ pentru a ne asigura că avem în România medicii de care avem nevoie? Spune-ne soluţiile tale pe contact@deprofesiemedic.ro.

Scrie-ne acum

Campania "De profesie: medic in Romania" a castigat Premiul European pentru Excelenta

Citeşte ştirea

De ce tac medicii din Romania? Dr. Gabriel Diaconu a discutat online cu cititorii

Citeşte ştirea

Chirurgul Florin Chirculescu: Cum sa nu ma apuce disperarea? Dar am un motor care ma tine: furia!

Citeşte ştirea

Medicul Presedintilor

Citeşte ştirea

Studentii au fost anuntati foarte din scurt, la hei-rup, ca se organizeaza proteste – Cristian Moise, liderul studentilor medicinisti din Bucuresti

Citeşte ştirea

Sala de asteptare

Citeşte ştirea

Ce face un chirurg roman atunci cand se inchide spitalul in care lucreaza?

Citeşte ştirea

Cand era mai bine sa fii medic in Romania: in perioada comunista sau astazi?

Citeşte ştirea

Au construit un spital pentru copiii bolnavi dupa ce si-au pierdut propriul fiu

Citeşte ştirea

Dr. Sandesc, sectia ATI Timisoara: Oamenii ar trebui sa se plimbe mai mult printr-un cimitir

Citeşte ştirea

Intr-un sistem cu pulsul in cadere libera, un medic roman se intoarce in Romania si demonstreaza ca se poate

Citeşte ştirea

Devotament, rabdare si dragoste de oameni. La 80 de ani, un medic face naveta zeci de km pentru pacientii lui

Citeşte ştirea

Pasiune si devotament intr-un sistem vitregit. Povestile unor DOCTORI ce sfideaza saracia

Citeşte ştirea

Craina, povestea unui doctor care sfideaza nevoile unui sistem bolnav

Citeşte ştirea

Dr. Constantin Mălin: Să ajut oamenii este bucuria mea

Citeşte ştirea

Cel mai curat spital din Europa se afla la Brasov. Meritul ii revine echipei medicului Andreea Moldovan

Citeşte ştirea

Chirurgul Bogdan Moldovan: "De la bun inceput am dorit sa ma intorc in Romania"

Citeşte ştirea

Despre har in medicina. Ana Culcer, zana buna a "copiilor de buzunar"

Citeşte ştirea

Sunt privit ca un paria al ortopediei – Marius Uscatu, chirurg reintors in Romania

Citeşte ştirea

Deciziile luate în legătură cu salarizarea din sistemul medical

Citeşte ştirea

Raed Arafat: Ne confruntam cu refuzul spitalelor romanesti de a angaja medici romani pregatiti in afara

Citeşte ştirea

Ultima emisiune "Poveşti în halate albe"

Citeşte ştirea

Poveştile medicilor la TVR 1

Citeşte ştirea

„De profesie: medic în România” a susţinut târgul de joburi „Cariere în Alb”

Citeşte ştirea

Gala Medica include anul acesta categoria „de profesie medic"

Citeşte ştirea

Medalii și mulțumiri pentru cei care au rămas „de profesie medic”

Citeşte ştirea

La fiecare 5 ore un medic român pleacă din ţară.

Citeşte ştirea